Aanpassing regels reserveren tennis & padel per 24 juli.

09 juli 2023


60 minuten tennis
Beginnend met het goede nieuws: reserveringen op de tennisbaan worden vanaf 24 juli verlengd naar 60 minuten per boeking zoals dat ook op de padelbaan geldt. We gaan de boekingen ook voor vaste tijdstippen open zetten om zo efficiënt mogelijk met de baanbezetting om te gaan en trekken zo tennis en padel qua voorwaarden gelijk. Een tennisbaan is op het uur te reserveren.

Piektijden
De piektijden blijven gehandhaafd: 1 boeking maximaal tussen 18.30 en 21.30 uur. Het bedrag dat iemand die geen lid is dient te betalen om als introducé een keer mee te mogen tennissen brengen we van € 7,50 omlaag naar € 6,25. Er zal een poster met een qr-code opgehangen worden naast de schuifdeur om direct via een betaalverzoek dit bedrag te kunnen betalen. Ook als de kantine dicht is.

Eerlijk boeken en betalen bij Padel
Dan niet zo’n goed nieuws: Op de padelbaan horen en zien we vaker dat er mensen op de baan staan die niet in Playtomic in het systeem staan bij de boeking. Dat kan voorkomen omdat iemand sporadisch een keer last minute afzegt, maar het zal vaak te maken hebben met het omzeilen van de regels (maximaal aantal actieve boekingen, betaald spelen). En die regels zijn echt nodig om sociaal te blijven en iedereen gelijke kansen op speeltijd te geven.

We begrijpen dat iedereen graag wil spelen, en het liefst op de momenten die hij of zij het fijnst vindt. Het bestuur houdt de ontwikkelingen van ledenaantallen en baanbezetting natuurlijk nauwlettend in de gaten en voert momenteel al gesprekken met de gemeente over uitbreiding. Een ledenstop behoort tot de mogelijkheid gezien ons ledenaantal inmiddels de 700 actieve leden nadert.

We doen echter namens al je collega-leden een beroep op je: reserveer alleen met de mensen met wie je gaat spelen, maximaal 1x achter elkaar en betaal netjes als er iemand meespeelt die geen lid is. Annuleer je boeking tijdig (dat kan tot 1 uur van tevoren) en reserveer dus niet vaker dan is toegestaan.


Reserveren
Reserveren van een baan kan vanaf 24 juli 15 dagen van tevoren, met maximaal 3 actieve boekingen. Voer netjes de spelers op met wie je gaat zodat niet speler 1 3x reserveert, spelers 2 op 3 andere momenten reserveert en jullie uiteindelijk als viertal toch meer dan 3 actieve boekingen hebben. Annuleer je boeking tijdig (dat kan tot 1 uur van tevoren) en pas het aan als iemand last minute afzegt. Betaal netjes als iemand geen lid is (ook als diegene invalt voor iemand die last minute afzegt!); als dat niet meer gaat via de app, dan scan de QR-code op de poster naast de schuifdeur en betaal op die manier.

 

We hebben allemaal onze verantwoordelijkheid te nemen om elkaar ruimte te blijven bieden om te spelen en willen zeker geen politieagent hoeven spelen. We moeten echter wel een alternatief hebben als er herhaaldelijk misbruik wordt gemaakt van het boekingssysteem.

 

In zo’n gevallen zal een eerste waarschuwing natuurlijk eerst gegeven worden, maar vervolgens zal de hoofdboeker verantwoordelijk gehouden worden en tijdelijk als ‘gast’ beschouwd worden voor de duur van 2 weken. Reserveren kan dan pas 4 dagen van tevoren en er worden kosten voor de baanreservering in rekening gebracht. De hoofdboeker betaalt in zekere zin dan ‘een boete’. Wordt opnieuw misbruik gemaakt van het boekingssysteem, dan volgt geen nieuwe waarschuwing maar wordt de hoofdboeker verantwoordelijk gehouden zoals hierboven beschreven voor een periode van 3 weken.

 

Op deze wijze kan iedereen er zelf voor zorgen dat het systeem gebruikt wordt waar het voor bedoeld is.

Heb je vragen over je boeking, het systeem of betaling? Laat het dan even weten bij Roelof als eerste aanspreekpunt voor leden. 

 

 

Nieuwscategorieën