Competitiereglement

 

 

 

 

Competitiereglement BRZ 
 
Opgesteld door technische commissie, versie februari 2023.        

Algemeen

 1. Competitie speel je samen, met respect voor ieders niveau deelt de technische commissie de zondagteams (Landelijke competitie) in op basis van het aantal aanmeldingen. Wij willen iedereen die zich aanmeldt de kans geven om op een acceptabel niveau competitie te kunnen spelen. In de districtscompetitie op dinsdag, vrijdag en zaterdag kun je als team inschrijven zonder tussenkomst van de technische commissie. Wel brengen we leden samen die competitie willen spelen en bieden we iedereen zo veel mogelijk de kans om daadwerkelijk competitie te kunnen spelen. 
 2. Te allen tijde geldt bij BRZ in het kader van competitie dat: Het belang van het team groter is dan het belang van het individu, en het belang van de vereniging groter is dan het belang van het team. Dat kan betekenen dat door blessures een speler gevraagd wordt om in een ander team in te vallen.
 3. Schrijf je je in voor competitie, dan committeer je je aan deelname aan de volledige competitie. Die bestaat uit maximaal 7 speeldagen, eventueel aangevuld met een inhaaldag door uitval van een reguliere speeldag. Mocht je onverhoopt echt niet kunnen spelen op een competitiezondag, dan geef je dit uiterlijk één week voorafgaand aan de competitiedag aan bij de trainer. Op zoek naar een invaller op dinsdag, vrijdag of zaterdag? Neem direct contact op met Roelof van der Westen via [email protected] 
 4. Iedere speler is ambassadeur van BRZ. Gedraag je netjes op andere parken en op ons eigen complex, en voorkom dat andere verenigingen of spelers negatieve ervaringen met spelers van BRZ of de club BRZ hebben.
 5. Wellicht overbodig, desalniettemin: Geen verbaal geweld, niet gooien met rackets, geen inmenging van omstanders met betrekking tot het spelverloop. Coaching is toegestaan, beperkt tot het wisselen van speelhelft.    

Speeldagen

 1. De competitieleider is degene die beslist en ook het recht heeft om beslissingen te nemen. Respecteer zijn of haar beslissing. Heb je vragen, meldt je bij de competitieleider. Ook als je een discussie hebt met de tegenstander, op of buiten de baan), spreek dan de competitieleider aan. Indien er op dinsdag, vrijdagavond of zaterdag geen competitieleider aanwezig is, kan contact op worden genomen met Roelof van der Westen via [email protected]
 2. Indien een speler of toeschouwer zich niet houdt aan de regels benoemd onder punt 5, zal de competitieleider in eerste instantie een waarschuwing geven. Bij herhaling van punt 1 of 2 zal een speler of speelster worden uitgesloten van verdere deelname aan de competitiedag, en zal rapport worden opgemaakt naar de KNLTB. Bij herhaling van punt 3 of 4 zal de competitieleider de toeschouwer verwijderen van de betreffende tennisbaan of in uitzonderlijke gevallen zelfs verwijderen van ons tennispark, en zal rapport worden opgemaakt naar de KNLTB. Wees sportief en ben rechtvaardig, behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wil worden.
 3. Tassen in/bij het tassenrek op het terras, of in de kleedkamer. Niet in de kantine of midden op het terras. Jassen aan de kapstok of in de kleedlokalen. Banen alleen sproeien in overleg met de competitieleider. Informeer de competitieleider even als een baan jullie (bijna) klaar is met spelen.    

Teams

 1. Ieder teamlid zet zich in voor het team. Samen ontvang je tegenstanders, zorg je dat je tijdig aanwezig bent op het park en controleer je dit op mijnknltb.
 2. Als team moedig je elkaar aan en coach je waar dit mogelijk is. Dit zijn de enige dagen per jaar tennis een echte teamsport is, maak er samen een succesvolle competitie van en respecteer elkaar. Help waar het kan en voorkom overmatig telefoongebruik.
 3. Captains op zondag worden aangewezen door technische commissie. Captains van de teams op dinsdag, vrijdag en zaterdag zijn diegenen die het team hebben aangemeld bij Roelof van der Westen. De aanvoerder van het team voert de uitslagen online in. Ook zorg je er voor aanvang van de speeldag voor dat je op de hoogte bent van de speelsterktes van je teamgenoten. Dit heeft te maken met de nieuwe spelerspasjes van de KNLTB waar geen speelsterkte meer op vermeld staat. Meer informatie over het invoeren van de uitslagen is te vinden in de competitieklapper. Voor vragen, neem contact op met Roelof van der Westen via [email protected] of telefonisch met hem (bij voorkeur via whatsapp!). 
 4. Betaal je competitiebijdrage als team voor 1 mei! Indien dit niet mogelijk is, dan neem je contact op met Ralph Gijsen via [email protected].

klik voor meer informatie over het KNLTB-Competitiereglement op deze link: knltb-competitiereglement-tennis.pdf

Het KNLTB-Competitiereglement Padel 2024 is te vinden via: knltb-competitiereglement-padel-2023.pdf