Padellen bij BRZ

Bij B.R.Z. zijn er 3 dubbelspelbanen aangelegd. Padel wordt gespeeld op een speelveld van 10 x 20 meter, dat is voorzien van een uitloop. Bij B.R.Z. bestaat de ondergrond uit kunstgras met de kleur blauw. De wanden zijn deels 3 en deels 4 meter hoog, met in het midden van de lange wanden een opening van 2 meter breed.

Wat heb je nodig?
Padel wordt gespeeld met een racket van kunststof (carbon) en dat bevat een koord om het racket aan de pols vast te maken. Rackets kunnen variëren in vorm, gewicht en materiaal. De vereniging stelt in de kantine een aantal rackets beschikbaar om te kunnen padellen. Deze rackets kunnen worden gehuurd en/of er moet een borg worden betaald. De vereniging heeft ook een aantal blikken padelballen beschikbaar. Deze ballen lijken sterk op een tennisbal.

Lid worden
De verenging heeft ervoor gekozen om géén apart lidmaatschap voor padel te introduceren. Dat betekent dat iemand die lid wordt van B.R.Z. zowel padel als tennis kan spelen en verder ook gebruik kan maken van alle faciliteiten van B.R.Z. en kan deelnemen aan alle activiteiten.

Als lid van BRZ hoef jij geen extra huur te betalen voor het gebruik van een padelbaan. We zijn en blijven één vereniging. De oprichters van de club hadden al een goed beeld van de toekomst toen ze in 1927 de Beeker Racket Zwaaiers oprichtten: Tennisracket en Padelracket, één vereniging! 

De contributiebijdrage bedraagt dit jaar voor: ·      

  • juniorleden tot 18 jaar € 65,00; ·      
  • jongeren van 18 tot en met 23 jaar € 100,00 ·      
  • senioren € 150,00

Dan kun je deelnemen aan toernooi, competitie en alle andere activiteiten die wij organiseren!! Geniet van het padel of tennis, de zon en de sfeer op terras en in de kantine!

De club is enorm gegroeid de afgelopen 5 jaren en dat leidt ertoe dat we met name op de padelbaan het aantal leden niet verder toe kunnen laten nemen zonder dat de mogelijkheid om te reserveren in het geding komt. De interesse in tennis blijft onverminderd groot binnen onze vereniging, maar hier is in ieder geval nog meer mogelijk qua nieuwe leden. Informeer hiervoor even bij ons via [email protected]

Vanaf 24 juli 2023 hebben we daarom een ledenstop (vooral gericht op de padelbaan). Je kunt je natuurlijk wel aanmelden via deze site. Dan wordt je automatisch op de wachtlijst geplaatst en krijg je van ons een seintje als je lidmaatschap is geaccepteerd.  

Wil jij lid worden van onze tennis- en padelvereniging en op de wachtlijst komen? Klik dan op deze website op het tabblad 'Lid worden' en vul het formulier in.

Baan reserveren
Als lid van BRZ ben je ook als eerste in de gelegenheid om een baan te reserveren. Leden kunnen 7 dagen van tevoren een baan reserveren. Mensen die geen lid zijn kunnen dat 4 dagen van tevoren.  

Een baan kun je reserveren via de Playtomic app, beschikbaar via Apple & Google Play Store.

Wat moet je doen? Ga naar je 'App-store' op je telefoon. Zoek naar 'Playtomic' en download de app. Maak je account aan met het emailadres dat bij BRZ in gebruik is en je zult direct gekoppeld worden aan jouw BRZ lidmaatschap, waardoor jij geen extra kosten hoeft te betalen als je een baan reserveert. Als je een baan wil boeken, zoek je op clubnaam. Vervolgens selecteer je datum en tijd en bevestig je de boeking. Bij de boeking krijg je een pincode die je kunt gebruiken bij de betreffende baaningang. Met deze code zal de deur ontgrendelen en indien nodig de verlichting inschakelen.

Voor meer informatie bij het gebruiken van de Playtomic app: zie hier.

Wat zijn de kosten?
De huurprijs voor niet-leden is € 25,- per uur per baan (piektarief). Als jij als lid gaat spelen met een niet-lid, betaal jij niks en betaalt de speler die geen lid is zijn of haar 1/4e deel van de huurprijs van € 25,- (€ 6,25).  

LET OP: de hoofdboeker is verantwoordelijk voor de reservering van de baan en de mogelijke huurkosten! Geef dus goed aan met wie je gaat spelen en indien anderen niet in het systeem staan, houdt Playtomic jou als boeker verantwoordelijk en worden de overige kosten (6,25 euro per persoon) aan jou doorberekend zodat jij het met je padelmaatjes kunt oplossen. 

Openingstijden: Het park is dagelijks geopend. Tijdens activiteiten, op feestdagen en tijdens vakanties kunnen de openingstijden wijzigen. Wanneer de bar gesloten is kan er wel gewoon gespeeld worden.

Let op: als je een padelracket wil huren kan dat alleen tijdens openingstijden van de kantine! Op werkdagen vanaf 19.00 uur. In het weekend kunnen openingstijden verschillen. Als de kantine dicht is, komt er niemand extra naar de baan om een padelracket uit te geven.

Schrik niet als je Playtomic app je reservering trouwens een 'wedstrijd' gaat noemen. Het is nog steeds ook gewoon een reservering. 

Voor nu zijn rackets en ballen te huur in de kantine. De huurprijs van een racket bedraagt € 2,50. Tevens is er een blik ballen tegen betaling te verkrijgen.

Let op! De kantine is op werkdagen overdag en in het weekend in de avond niet altijd open!! Ook als straks de tennis- en voetbalcompetitie is afgelopen, zal overdag in het weekend ook minder vaak de kantine open zijn!! Wil je een eigen racket en ballen aanschaffen? Informeer bij Ramon of ga eens langs bij een sportzaak in de regio.  

Belangrijk: Tussen op werkdagen: maximaal 1 boeking achter elkaar!! Als er na jou niemand komt, kun je rustig blijven spelen. Maak dan wel tijdig een nieuwe reservering om verzekerd te zijn van verlichting en om te voldoen aan de huur die mogelijk betaald moet worden als je als niet-lid van de baan gebruik maakt.

Neem hier je verantwoordelijkheid zodat iedereen met plezier gebruik kan maken van de padelbanen op de tijdstippen die het meest gewild zijn.  

Informatie over training en clinics: zie nieuwsbericht op onze site.  

We wensen jullie veel plezier en tot snel op de baan bij BRZ, de leukste club van Limburg!!