Trainers

Maak kennis met onze trainers:

Ramon Lacroix, Hoofdtrainer - Technische Staff

Geboren in 1975 in Beek, altijd verbinding gehad met de gemeente en BRZ als tennisclub. Lange tijd heb ik behoord tot de landelijke top van het tennis, al gooide een hardnekkige blessure aan mijn knie roet in het eten. Als je aan de top wil mee draaien, moet je ontzettend veel uren maken op de baan. Mijn knie kon de belasting van het vele wenden en keren niet langer aan. Maar gelukkig kon ik wel blijven sporten. Sterker nog, doordat ik minder kon tennissen, ging ik met sprongen vooruit op het voetbalveld. Na een professionele carrière van vier seizoenen bij MVV, ben ik vervolgens weer volledig teruggekeerd naar de tennisbaan. In de tussentijd haalde ik namelijk mijn trainersdiploma’s en sinds 2000 geef ik tennislessen aan jong en oud en probeer ik iedere dag tennissers te helpen met verbeteren van hun vaardigheden en plezier in het spelletje te behouden. Als hoofdtrainer zal ik jullie vast vaak tegen komen op de baan! Heb je vragen, spreek me gerust aan!

 

Yannick Zenden, Trainer - Technische Staff

Een aantal mensen zullen mij al kennen vanuit de tenniswereld, mijn naam is Yannick Zenden en ik woon al mijn hele leven in Landgraaf.

Ik ben geboren op 17-07-1991 en tennis heeft altijd al een groot deel van mijn leven uitgemaakt. Ik ben zelf begonnen met tennissen toen ik 4 jaar oud was. Via mijn ouders en broer heb ik de grote liefde voor tennis meegekregen. Altijd bij Limburgse top gespeeld bij de junioren en na het behalen van mijn havo diploma 1,5 jaar full time gespeeld. Hoewel dat niet geleid heeft tot internationale successen, heb ik er wel enorm veel van opgestoken en mijzelf leren kennen. Niet alleen werd ik er een betere tennisser door, ik kreeg destijds al meer affiniteit met het geven van tennisles. Zelf speel ik nog elk jaar toernooien en competitie in Duitsland en door heel Nederland. Hoogste Nationale ranking 12 in het enkelspel en 14 in het dubbelspel, en daarnaast twee keer deelnemer aan De Lotto Nederlandse Kampioenschappen waarbij ik één keer de laatste acht heb bereikt.

Momenteel geef ik zo’n 10 jaar tennisles, waarbij ik altijd probeer om mensen beter te maken. Zeker de fanatieke spelers die meerdere keren per week op de baan staan, zijn bij mij aan het juiste adres. Hoewel ik veel les geef aan prestatieve jeugdspelers, moeten we niet vergeten dat je nooit te oud bent om te leren.

 

Paul Boesten, (start to tennis)

Geboren op 26 december 1962, en dezelfde dag nog lid geworden van BRZ! Vanaf zijn geboorte besmet met een passie voor tennis en voor BRZ, welke ertoe geleid heeft dat hij diverse functies heeft gehad voor de vereniging. Zo heeft Paul reeds periodes tennisles gegeven, is hij zelf op een mooi landelijk niveau actief geweest als speler om vervolgens als coach te voorzien in begeleiding van vooral prestatieve jeugdteams in zomer en winter.

Niet in de laatste plaats is hij voor een langere periode voorzitter van BRZ geweest. Samen met leden, collega bestuurders en trainers gebouwd aan een goed fundament. Zijn enthousiasme voor de sport is onovertroffen en brengt hij zichtbaar over op alle beginnende tennissers die hij onder zijn hoede heeft.

Samen met hoofdtrainer Ramon zorgt hij voor een technische basis en een beleving die past bij het streven om de leukste vereniging van Limburg te worden. Dat doen we samen!   

Heb je vragen of opmerkingen over de trainingen? Neem dan gerust contact op via trainer@brztennis.nl