Vitaal & Sociaal ouder worden bij BRZ

01 februari 2024


Vanmorgen was het zo ver, na veel voorbereidende gesprekken is de start gemaakt met het plan om onze ouder wordende leden te helpen Vitaal & Sociaal bezig te blijven bij BRZ! En wat hebben de deelnemers genoten en gelachen! 

 

Waarom doen we dit?  

Naarmate we ouder worden is lekker en onbezorgd bewegen niet meer zo vanzelfsprekend als enkele jaren geleden. We worden stijver, hebben vaker last van pijntjes die bovendien steeds minder snel overgaan. We verliezen soms vertrouwen in sporten en bewegen of worden geconfronteerd met vervelende aandoeningen.

Allemaal redenen waarom we op een gegeven moment besluiten te stoppen met sporten en bewegen. Maar als ons lichaam ergens niet voor is gemaakt, is het stoppen met bewegen! Het brein en het lichaam belonen ons als we in beweging komen. Het is niet voor niets dat vaak gezegd wordt dat we niet stoppen met sporten en bewegen omdat we ouder worden, we worden ouder omdat we stoppen met sporten en bewegen. 

Dus wat kunnen we beter doen dan ervoor zorgen dat u met plezier kunt blijven bewegen! Precies daar draait het plan Vitaal & Sociaal bij BRZ om.

Wat doen we? 

Het plan kent meerdere activiteiten voor meerdere 'groepen', maar altijd met het doel om u zo lang mogelijk te kunnen laten genieten van lekker tennissen of padellen bij BRZ. Dat doen we veilig, met heel veel plezier en enthousiasme! Zo geven we u weer het zelfvertrouwen en de faciliteiten om het te doen. Samen met anderen! 

Vandaag zijn we gestart met een speciale beweegcursus die we nu als test doen met 10 enthousiaste leden. Of ze nu nog steeds tennissen of padellen, of al een tijd niet meer vanwege blessures of ongemak: deze 10 beten vanmorgen het spits af. Na aanmelding en een screening met vragen van fysiotherapeut Kees, zijn deze 10 begonnen met de eerste beweegtraining. Veilig, vertrouwen krijgen in bewegingen die specifiek zijn voor tennis en padel.

De cursus loopt de komende paar maanden door en wordt voor ieders eigen niveau steeds verder uitgebreid met oefenvormen en natuurlijk met tennis en/of padel. En, met elkaar! Tennis en padel is namelijk het leukste als je mensen bij BRZ hebt om samen mee te spelen. 

 

60+ en wil jij ook deelnemen? Blijf dan Vitaal en Sociaal door je aan te melden voor de volgende groep via Roelof of via [email protected].

Nieuwsgierig en meer weten? Neem dan ook contact op met Roelof of [email protected]

Als je denkt dat dit iets is voor een tennisvriend of -vriendin die recent is gestopt met tennissen of padellen bij BRZ? Laat het hem of haar weten.

 

Is dat alles? Nee zeker niet!

Andere activiteiten die onderdeel zijn van het plan 'Vitaal en Sociaal bij BRZ' en georganiseerd (gaan) worden zijn bijvoorbeeld:

Old-starts toernooi: speciaal voor de 60+'er een dag vol met bewegen en gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje. 

Tapas tennis: voor alle tennissers met speelsterkte 8 & 9 en voor elke leeftijd. Er zijn nog een paar edities deze wintermaanden en in de zomermaanden zullen nieuwe Tapas tennis evenementen georganiseerd worden. 

Ook onderzoeken we de mogelijkheid om oefenprogramma's te kunnen maken en u op afstand daarbij te kunnen begeleiden; alles wat u leert tijdens de beweegcursus, in de eigen omgeving blijven toepassen met hulp van een beweegexpert. 

 

Nieuwscategorieën


Reacties

Helen de Geus 01-02-2024 17:53

Vanmorgen mee gedaan, lekker bewogen, veel oefeningen gedaan en het was zeer leuk en gezellig. Kan het iedereen aanraden. Hèlen de Geus

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen