Voorjaarscompetitie Tennis & Padel 2024

VOORJAARSCOMPETITIE 2024 - TENNIS

Jaarlijks doen er zo'n 30.000 teams mee aan wat velen beschouwen als de mooiste periode van het tennisseizoen: De KNLTB Voorjaarscompetitie. Ruim 200.000 competitiespelers strijden met hun team voor de winst. 

In het kort
Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de afdeling. Een afdeling bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de afdeling promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

Speeldata

Klik hier voor de speeldata van de Voorjaarscompetitie 2024 senioren.

Kijk voor alle informatie op de pagina van de KNLTB

VOORJAARSCOMPETITIE 2024 - PADEL

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of je nou beginner of wedstrijdspeler bent. Iedereen die padel wil spelen is welkom! In de Voorjaarscompetitie Padel kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Speeldata
De Voorjaarscompetitie Padel wordt gespeeld in april en mei 2024. Klik hier voor de speeldata.

Competitieaanbod
Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie is voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers. 

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Voor dames is er een aparte 15+ damescompetitie op vrijdagavond, zaterdag en zondag. 

Promotie en degradatie
Alle padelcompetities worden gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor ontstaat er een piramidale opbouw van klassen, waardoor de niveauverschillen in de klassen zo klein mogelijk zijn. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Voorjaarscompetitie 2023 en promoveert naar een hogere klasse in de Voorjaarscompetitie 2024.

Kijk voor alle informatie op de pagina van de KNLTB

Wil jij meer weten?
Meld je dan via [email protected] en competitieleider Roelof helpt je graag verder! Telefonisch is hij ook bereikbaar! Vragen over de tenniskidscompetitie kunnen ook hier gesteld worden. Uiteraard kan ook trainer Ramon je op weg helpen.